Polityka prywatności i cookies (English version)

 

  1. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Agnieszka Pater.
  2. Strona agnieszkapater.pl pozyskuje informacje o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
  3. a) poprzez gromadzenie plików cookies (ciasteczek), czyli krótkich informacji tekstowych,  które są zapisywane w przeglądarce internetowej na komputerze, smartfonie, czy innym urządzeniu, na którym użytkownik wyświetla stronę agnieszkapater.pl
  4. b) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje 
  5. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  6. a) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze strony agnieszkapater.pl. Tworzenie tych statystyk możliwe jest dzięki narzędziu Google Analitycs.  
  7. b) lepszego dopasowania reklam i prowadzenia kampanii remarketingowych na Facebooku. Reklamy powiązane z serwisem agnieszkapater.pl wyświetlają się tym osobom, których zainteresowania pokrywają się z treścią serwisu agnieszkapater.pl – takie zarządzanie reklamami możliwe jest dzięki zastosowaniu Piksela Facebooka
  8. Zapisywanie plików cookies można w każdej chwili wyłączyć, zarówno dla konkretnej witryny, jak i dla wszystkich połączeń z przeglądarki, chociaż może to skutkować uniemożliwieniem działania niektórych funkcji na stronach internetowych.
  9. Dane osobowe mogą być dobrowolnie przekazane administratorowi za pomocą formularzy dostępnych na stronie agnieszkapater.pl, takich jak formularz zapisu na newsletter, formularz zapisu na konsultacje, formularz kontaktowy, formularz zakupu oraz kalendarz.
  • Dane przekazane administratorowi w ramach formularza zapisu na newsletter przetwarzane są w celu przesyłania użytkownikowi newslettera oraz informacji o ofercie.
  • Dane przekazane administratorowi w ramach formularza zapisu na konsultacje przetwarzane są w celu umożliwienia zapisu na konsultacje.
  • Dane przekazane administratorowi w ramach formularza kontaktowego przetwarzane są w celu umożliwienia kontaktu z administratorem.
  • Dane przekazane administratorowi w ramach formularza zakupu przetwarzane są w celu przetworzenia płatności.
  • Dane przekazane administratorowi w ramach kalendarza przetwarzane są w celu zapisu na sesje coachingowe.

Administrator gwarantuje poufność wszelkich przekazanych mu danych osobowych.

Administrator powierza przetwarzanie danych następującym podmiotom:
1. MailerLite (firma działająca w UE, Polityka Prywatności: https://www.mailerlite.com/privacy-policy) w celu korzystania z systemu mailingowego, w ramach którego przetwarzane są dane subskrybentów newslettera;
2. Atthost Sp. z o.o.(firma działająca w UE, Polityka Prywatności: https://atthost.pl/regulaminy/owu/) w celu przechowywania danych osobowych na serwerze.

Wszystkie podmioty, którym Administrator powierza przetwarzanie danych osobowych gwarantują stosowanie odpowiednich środków ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych wymaganych przez przepisy prawa.

Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego (tj. Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

10. Zapisując się do newslettera, użytkownik przekazuje administratorowi swoje dane osobowe w postaci adresu e-mail i imienia. Dane te są przetwarzane w celu przesyłania newslettera. Podstawą prawną przetwarzania danych jest w tym przypadku zgoda użytkownika.

Dane podane w formularzu zapisu do newslettera zostaną zapisane w bazie systemu mailingowego i będą w niej przechowywane przez czas funkcjonowania strony agnieszkapater.pl, chyba że użytkownik wcześniej zrezygnuje z otrzymywania newslettera, co spowoduje usunięcie danych z bazy. Użytkownik w każdej chwili może zrezygnować z otrzymywanie newslettera wysyłając maila na coaching@agnieszkapater.pl